Nexvia Customer Highlights

2021

As we near the end of 2021, Nexvia is taking a look a back at some of the fantastic projects our customers have produced throughout the year. From beautiful landscapes, to stunning residential projects and modern interior fitouts, each project showcases the talent of everyone involved. We can’t wait to see what’s in-store for next year! #powererdbynexvia

Markian Showroom Fit-out

Location: 730 Brunswick St New Farm

Date: March 2021 – 4 week fit-out.

 

Barrett Group worked closely with Markian’s Design Director Roz De Waal to transform the iconic building on Brunswick Street New Farm. Upon acquiring the tenancy, the tired office fit-out was demolished back to a bare shell ready for the transformation to commence. The decision was made to retain the existing ceiling with the addition of a custom-made curved cornice which incorporates LED strip lighting across the ceiling and down the walls and a hidden art hanging system. Track lighting has been used due to its flexibility and is nearly mandatory when art is being displayed on the walls. All of the internal walls have received a covering of Rockcote polished plaster that has been tinted to Markian’s corporate interior colour – Beige Artefacts. 

As the building is old and constructed like a traditional Queenslander, the flooring options were very limited due to the varied construction materials and uneven levels within the space. We were fortunate to work with Mal at Hastings Floorworld and a Shaw Contract vinyl plank was used throughout. As the space is multi-use the design incorporates a rear office for four, small stockroom, washroom, hospitality zone, point of sale and general showroom space. Joinery within the tenancy was all locally produce at Barrett and consists of point of sale, hospitality/kitchen space, floating merchandise shelves and the very challenging cornice. 

The existing shopfront was beautifully made some 40 years ago; however it needed restoration in order to make it shine. The addition of a feature marble threshold with the Markian logo water jet cut-out and a brass insert finishes off the entry and makes the showroom truly a beautiful space.

Nexvia Customer Highlights 2021

Burbank Residential Landscape

Date: 2021

Set on 5 acres of land in the leafy suburb of Burbank, Queensland, this project is a recent favourite of ours. Green Care Project collaborated with Shaun Lockyer Architects and Black Developments Builders, executing both the Landscape Architectural design and the Landscape installation.

When approached by SLA late in 2020 for the project, they briefed us on their architectural intent and how they envisaged the site. We were then introduced to the clients who were truly aligned with the vision of using landscape to create a sanctuary that blurred the line between inside and out. Naturally, this excited us, as we saw the project as a unique opportunity to respond to the natural surroundings and introduce a range of Native Australian plants which would not only repair the land with vegetation, but also encourage biodiversity of animals and insects, endemic to the local area.

Our initial installation phase was executed early in 2021 and carried over the better part of 2 months, in which time our construction team delivered an outcome which complemented the masterful architecture and the existing natural environment. We feel incredibly fortunate to have been given the opportunity to work on a project which allowed us to explore our design sensibilities and be a part of creating a space that will be enjoyed by our clients and all other inhabitants.

We have been engaged for a second stage of the project, which focuses on the rehabilitation of the dam and other untouched areas of the property. Our construction team is currently on site and we’re excited to see the results of this evolving space in the coming weeks!

Authium

Date: 2021

 

Auspan was engaged to design and construct a Battery Recycling Plant, spanning 4000m2 and comprising of offices and a factory. A key objective of the project was to create a recycling plant that was purpose-built to comply with Western Power Standards. The construction required extensive earthworks, consisting of reclaiming the ground area by installing a soil nail wall. The building is comprised of structural steel and concrete till panels, which were fabricated on-site.

A major challenge for the project was the limited site space. This was overcome with careful planning of all trades, allowing them to manoeuvre safely and efficiently to carry out their respective works. Another challenge was engineering this building on an existing 5m high limestone retaining wall. The engineering team designed the slab to allow 20 tonne concrete tilt panels to be stood directly on top.

Overall a successful project for Auspan, even during the wettest winter in 25 years for Western Australia!

Nexvia Customer Highlights 2021

Collins St, East Brighton 

Date: 2021

 

Mazzei has experienced significant growth over the last two years. Driven by the highly publicised Royal Melbourne Home program and a strong position in the growing public housing sector, Mazzei are now one of Victoria’s leading builders.

Collins St in Melbourne’s East Brighton is one of our latest projects in the RMH program and we are extremely proud of the quality of the workmanship completed by our trades, suppliers and team. With our ongoing growth and intense focus on quality, we are always on the lookout for highly skilled trades and team members.

Helping us navigate through the increasing complexity and customer expectations has been the adoption of new technology, such as Nexvia, into the business. Looking forward, we don’t see the growth – nor the demands on the business – easing as we emerge from the Covid slump.

Nexvia Customer Highlights 2021
Nexvia Customer Highlights 2021

Fendalton Open Air School

Location: Christchurch, New Zealand

Duration: 5 Weeks

 

Two of Carus’s core values reflect outstandingly in this project. ‘Caring for others and their property’ and ‘Doing what we say we are going to do’. Since the Christchurch earthquakes, many schools in Christchurch have remained in limbo, not knowing which school blocks will be rebuilt and which will remain. Through a consultative process we were tasked with revitalising one of the blocks which would stay. The fading exterior was replaced with a fresh upgrade, and now creates an inviting environment through this bold entranceway into one of Christchurch’s most popular primary schools. 

Nexvia gave us transparency on all resource planning and utilisation throughout the project, ensuring the project ran to plan, on time and on budget.